Skip to content
Home » Podcasts

Podcasts

Microphone

In English:

What about Fast Fashion? Climate Optimists podcast with Lasting project researcher and fashion industry expert Kate Fletcher about the climate and related environmental impacts of fast fashion and what can be done to reverse course.

Repair as care – a discussion between prof. Ingun Grimstad Klepp and Liudmila Aliabieva, Editor-in-chief of Russian Fashion Theory Journal. Her podcast series on repair and society focuses on mending clothing and look at repair as an act of care and attachment, as a form of resistance and problem-solving, as a therapeutical and creative gesture, and as a form of sharing and coping with crisis. Even though we can’t save the world, we can try to mend it!

In Norwegian:

Podkast om Ansvarlig forbruk og produksjon (SDG12) med Tone Skårdal Tobiasson. Episode 79 av ledertips med Alexander Haneng. Tone Skårdal Tobiasson er journalist og forfatter, og levende opptatt av vårt forbruk. FNs bærekraftsmål nr 12 er ansvarlig forbruk og produksjon. Hvilke valg kan vi som forbruker ta for å redusere forbruket? Klær er en klimaversting, så hvordan kan vi gjøre bedre valg når vi skal handle klær?

NRK Ekko episode “Bærekraftig klesbransje: Forbruket” med Ingun Grimstad Klepp. Dette er første episode i Ekkos serie om framtidas klesbransje. Hvordan skal vi få bukt med den enorme overproduksjonen av klær?

NRK Ekko episode “Bærekraftig klesbransje: Reparasjon” med Ingun Grimstad Klepp. Før i tiden ble klær reparert, men billige klær har gjort det lite lønnsomt å reparere. Men nå er reparasjon blitt trendy.

NRK Ekko episode “Barekraftig klesbransje: Miljømerking” med Ingun Grimstad Klepp. Hvordan kan vi finne ut hvilke belastning plagget vi skal kjøpe har på miljøet?